Foto baby kalmeren 540x407
favorieten
Baby's Huilen

9 manieren om je baby te kalmeren tijdens een huilbui


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: Zwitsal

Baby’s huilen veel, vooral tijdens de eerste 3 maanden. Het is hun enige manier om met jou te kunnen communiceren. Zo kunnen ze aangeven of ze honger hebben, ze moe zijn, zich niet lekker voelen of gewoon behoefte hebben aan wat aandacht en een dikke knuffel.

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Omdat baby’s om verschillende redenen kunnen wenen is het niet altijd even gemakkelijk om te weten wat je moet doen. Soms lijkt het alsof je alles al hebt geprobeerd: je baby heeft gegeten, zijn luier is schoon, hij heeft net een dutje gedaan. Hieronder vind je 9 dingen die je kan proberen om je baby te doen stoppen met huilen als niets anders lijkt te werken.

  1. Probeer eerst de klassieker: door de kamer lopen met je baby terwijl je hem ritmisch op en neer of heen en weer beweegt. Je kan een ook liedje zingen of tegen je kindje praten om hem of haar te kalmeren.
  2. Draag je baby in een draagdoek. Zo hou je hem lekker dicht bij jou en heb je je handen vrij om iets anders te doen. Misschien valt hij door het wiegen zelfs in slaap.
  3. Je kan proberen om je baby te kalmeren door luid “shh shh” te zeggen. Dat lijkt namelijk op wat dat je baby hoorde terwijl hij nog in je buik zat, dus het is een vertrouwd geluid. Soms werkt het ook om de stofzuiger aan te zetten.
  4. Geef je baby een badje. Warm water kan een kalmerend effect hebben.
  5. Staat de wasmachine of droogkast aan? Neem je baby er naartoe. Het geluid en de bewegingen werken rustgevend.
  6. Je kan je baby een massage geven. Dit is heel ontspannend en geeft je baby een gevoel van geborgenheid.
  7. Leg je baby met zijn buik op je arm en tik hem met een platte hand zachtjes op z’n billen aan een rustig tempo. Het ritme kan je baby doen denken aan jouw hartslag, wat hem een vertrouwd fijn gevoel geeft.
  8. Ga even naar buiten. Frisse lucht kan wonderen doen. Als je een tuin hebt, kan je even buiten gaan zitten met je baby. Zo niet kan je altijd een korte wandeling in je buurt maken. Sommige mensen zullen opkijken als ze een huilende baby horen, maar maak je daar geen zorgen over, ze vergeten het meteen weer.
  9. Ben je ten einde raad? Zet je baby in de auto en rijd een beetje rond. De kans is groot dat dit werkt en hij in slaap valt.

Heb je de indruk dat je baby extreem veel huilt of er iets niet klopt? Probeer dan de achterliggende reden te ontdekken en bel indien nodig naar je huisarts. Luister naar je moederinstinct, het zit meestal juist!

Handig, zo’n advies van Zwitsal! Je vindt nog meer tips, advies en andere leuke voordelen zoals promoties en nieuwe producten in de nieuwsbrief van Zwitsal. Schrijf je nu in!